Συνάντηση συμμαθητών αποφοιτησάντων από το Γυμνάσιο Μολάων το 1963 (Αυγ.2013)

Εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνάντηση, πενήντα χρόνια μετά τη αποφοίτησή μας από το εξατάξιο Γυμνάσιο Μολάων και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.

Οι συναντήσεις αυτές δεν στηρίζονται μονάχα στην νοσταλγία της νιότης μας αλλά και στην σπουδαιότητα της κοινής μας ζωής από την ηλικία των δώδεκα χρόνων μας μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ χρόνων.

Η περίοδος αυτή η οποία ταυτίζεται με την εφηβεία μας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, διότι αρχίζει η περίοδος των αμφισβητήσεων, της κριτικής, των αναζητήσεων, των ανατροπών και των ερωτικών σκιρτημάτων.

Το γεγονός αυτό, ότι ζήσαμε μαζί τον ίδιο ιστορικό χρόνο, ότι βιώσαμε μαζί τις αναζητήσεις του καθενός και ότι γίναμε δέκτες του ίδιου συστήματος αξιών, τις οποίες αποδεχθήκαμε ή και απορρίψαμε αναλόγως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός μας, μας δίδει μια κοινή ταυτότητα.  Την συνέχεια αυτής της ταυτότητας αναζητούμε με αυτές τις συναντήσεις.

Η αναλυτική προσέγγιση εκείνης της περιόδου και η ανάδειξη της σημασίας της λειτουργίας του Γυμνασίου Μολάων την αντίστοιχη περίοδο, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και στην ατομική μοίρα κάθε μαθητή είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπισθεί με όλες τις άλλες τάξεις, επόμενες και προηγούμενες της περιόδου αυτής.

Στην συγκέντρωση μας τιμά με την παρουσία τους ο καθηγητής μας Ιωάννης Μυλωνάκος, ο οποίος με το ήθος του και την επιστημονική του κατάρτιση άλλαξε τις σχέσεις καθηγητών – μαθητών.  Στην συγκέντρωση μας παρευρίσκεται και μας τιμά με την παρουσία της, η σύζυγος του αείμνηστου συμμαθητή Μίμη Βλαχάκη, Αγγελική Βλαχάκη.

Ομοίως στην συγκέντρωσή μας παρευρίσκεται και μας τιμά με την παρουσία του, ο αδελφός της αειμνήστου συμμαθήτριάς μας Αικατερίνης Ρουβέλλα, Σπύρος Ρουβέλλας.  Τέλος στην συγκέντρωσή μας παρευρίσκεται και την τιμά μικρή αντιπροσωπεία της επόμενης από μας τάξης η οποία αποτελείται από τον Νικόλαο Καλοδήμα και τον Σπύρο Ρουβέλλα.

Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (29/5/1962), διήμερη εκδρομή Ε' τάξη


24-12-1961.  Ε' Τάξη.  Η ομάδα που είπε τα κάλαντα στους Μολάους


25η Μαρτίου 1963.  Μετά την παρέλαση στην ταράτσα του Σιάχου.  Στ'  Τάξη


8 Μαρτίου 1963.  Εκδρομή στον κάμπο (Λινό του Μαχαίρα).  Στ' Τάξη


28 Οκτωβρίου 1962.  Μετά την παρέλαση στην ταράτσα του Σιάχου


Παρέλαση 25ης Μαρτίου 1961.  Δ' Τάξη.


28 Μαΐου 1962.  Διήμερη εκδρομή Κεφαλάρι Άργους.  Ε' Τάξη.
Μίμης Βλαχάκης, Δημήτρης Ντανάκας, Ντίνος Μπουντούνης.


28 Μαΐου 1962.  Διήμερη εκδρομή Μυκήνες, πύλη των Λεόντων.  Ε' Τάξη


28 Μαΐου 1962.  Διήμερη εκδρομή Αλεποχώρι Αρκαδίας (θεία Χρησταίνα), Ε' Τάξη


26 Μαρτίου 1962.  Εκδρομή στον κάμπο (Πινό Μαχαίρα).  Ε' Τάξη


30 Μαΐου 1962.  Εκδρομή στον Λάρνακα.  Ε' Τάξη